פלאפל
קרדיט לבלוג "חומוס להמונים".
המצרכים:
(ל-25 כדורים בערך)
2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך
פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים. מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל.
טיפים:
א. גם אם אתם לא אוהבים כוסברה, אל תחסכו – הכוסברה משנה את טעמה בטיגון ואם תתקמצנו יצא לכם פלאפל חננה.
ב. אם הכנתם יותר מדי, קחו את הכדורים ותקפיאו אותם רגע לפני הטיגון.
ג. אם אתם אוהבים את הפלאפל שלכם פיקנטי, הוסיפו למעבד המזון פלפל חריף קטן קצוץ דק.
ד. לפני שאתם מטגנים את כל הכדורים, טגנו אחד וטעמו אותו – כדי לתקן את התיבול.
ה. הפלאפל מרגיש דחוס מדי? הוסיפו מעט מים, פרורי לחם וסודה לשתייה, תנו לו לעמוד קצת ונסו שוב לטגן כדור.
בתיאבון!