שם הסרט: רטטוי/Ratatouille במאים:בראד בירד , יאן פינקבה מפיקים:בראט לוויס,ג'ון לסטר,אנדרי סטטון,גלין סומן כותבים:ג'ן פינקווה,ג'ים קופוביאנקו,בראד בירד,אמליי קוק,קאטי גרינברג,בוב פטרסון מוזיקה: מייקל גיאגצ'ינו מדובבים:פאטון אוסוולט , אדם סקוט , בריאן דנהי , ג'נין גארופאלו , בראד גארט , איאן הולם ז'אנרים: אנימציה,משפחה,קומדיה תאריך יציאה בחו"ל:26/09/07 תאריך יציאה בארץ:לא ידוע מדינה:ארה"ב אורך הסרט:110 דקות שפה:אנגלית,צרפתית אתר רשמי:/http://disney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/ratatouille פרסים:זה בפרס האוסקר לסרט אנימציה הטוב של השנה
זה בפרס סאטורן לסרט אנימציה הטוב של השנה
ולתסריט הטוב ביותר של השנה סטודיו: Pixar Animation Studios חברת הפצה: Walt Disney Pictures תקציב:$150 million הכנסות:$623,707,397]
תקציר הסרטמ sratim)
רמי הוא עכבר אנין טעם שחולם להיות שף. עד שחלומו יתגשם הוא מעביר את זמנו בלמידת סודות המטבח במסעדה צרפתית יקרה ונשנוש המטעמים שהם מכינים. ההזדמנות הגדולה של רמי מגיעה כאשר נער הניקיון של המסעדה, חסר הכישורים, מגלה את הפוטנציאל של העכבר. כעת מוטלת על רמי אחריות גדולה. בזמן שהוא מתחמק מהשף המשוגע, עליו לעזור לחברו ללמוד לבשל ולהשיג את אהובת ליבו, להעלות את רמת המסעדה, ולהמציא את מנת הרטטוי הטובה ביותר בצרפת.
תקציר הסרט: (שלי)
צטט
בסרט מדובר על עכבר בשם רמי שאוהב אוכל ומזון, רמי ואחיו אמיל נפגשים במטבח שממוקם מתחת למושבה על מנת לגייס אוכל לשבט הבעיה שהגג קורס ובעל המקום רוצה להשמידם הם נאלצים לשוט לכיוון הנער כדי לברוח ובכך רמי נסחף לתעלת ביוב ומגיע לפריס שם נמצא אלילו השף גוסטו. הוא פוגש נער צעיר הנקרא לינגוויני העובד בתור נער זבל לא מוצלח במסעדת השף של גוסטו ועושה איתו עסקה, אם הוא ישחרר אותו הוא יעזור לו במסעדה ובארוחות, והמהלך הסרט לינגוויני מתקרב לטבחים
ובעקבות כך מגלה שהציון שנתן המבקר המסעדות באזור על המסעדה שעובד בה ציון נמוך ולכן בעל המסעדה גוסטו מת עקב הציון הנמוך, כעבור זמן מה רמי פוגש את משפחתו ומשפחתו מבקשת שיבוא ויחזור למושבה כי צריכים אותו אך רמי מחליט להישאר ורוצה להיות עם לינגוויני. לבסוף לינוויני מחליט לספר לעובדים על רמי והם מאוכזבים מזה והם מחליטים לעזוב את המטבח לינגוויני נשאר ללא צוות ובכך מחליט רמי להביא את משפחתו שתעזור ללינגוויני לבשל. ובהמשך המסעדה מתעורר לחיים ורמי מחליט לבשל למבקר המסעדות מאכל פשוט הנקרא "רטטוי" וכאשר מבקר המסעדות טועם מהמאכל
דמויות ראשיות בסרט:
Spoiler
רמי העכבר שהוא אוהב לבשל ולהתחבר לבני אדם
לינגוויני השף המתחיל שנעזר בעבודתו ברמי
אמייל אח של רטטוי שאיתו ברח ועזר לו
חוות דעת אישית:
סרט ממש יפה קלאסי וממש מצחיק ויש ממש יופי כלפי המסעדה
אישית הוא אחד הסרטים אהובים עלי אני אוהבת לבשל ובכללי יש מוסר
השכל יפה ומומלץ בחום! ומאוד אהבתי את הקטע שהסבתא תפסה אותם ומנסה להרוג
אותם זה מאוד הצחיק אותי!
הערה:ישבתי על זה כמה שעות אפילו שזה לא הכי מושקע בבקשה תגיבו!
פחחחחחחח אחותי זה ממש מושקע אני ממש אהבתי כל הכבוד לך את מסקרת ממש טוב רק דבר אחד תחליפי את הצבע השחור כי צריך לעבור על זה וזה מעצבן אבל באמת אחד הסיקורים הטובים שראיתי.